DANE PROJEKTOWE:

Inwestor: Van der Valk,
Architekci: Ortner + Ortner Baukunst
Fazy projektu: projekt koncepcyjny
Koszty budowlane (Euro): 1,2 Mln
Rok: 2006
Konkurs: 1 miejsce

KONCEPCJA

Przyjechać – zatrzymać się – pozostać

Obszerny plac wjazdowy przed hotelem z wysoką fontanną nie pozostaje niezauważony przez wjeżdżających jednym z głównych traktów komunikacyjnych do Dusseldorfu.

Południowe patio z przestronnym tarasem śniadaniowym tworzy przestrzeń również dla imprez hotelowych w godzinach popołudniowo-wieczornych. Jego jasna powierzchnia i roślinne donice umożliwiają kreowanie wnętrz przestrzennych w obrębie tarasu o różnorodnym charakterze.

Plac parkingowy „przykryty” koronami czerwonych klonów i soliterowymi dużymi drzewami tworzy charakter miejskiego ogrodu położonego w otwartym krajobrazie przedmieść wielkiego miasta.